Pasarele Ramurele – sinopsis

 

Pasarele Ramurele este povestea unui electrician de santier, Titi care traieste in casa unei matuse abia decedate si vaita lui este impartita intre micile furtisaguri de pe santier si legatura lui cu fratele Florin si sotia acestuia Elena cu care are o legatura interzisa. Si caruia ii arde buza sa faca si el ceva in viata. Sa isi faca si el o familie. Sa se realizeze si el in viata.
Titi intilneste o fata Denisa, o tiganca ce doreste sa se romanizeze din toata inima si singura legatura cu etania ei este familia indepartata si cunostintele familiei care au ajutat-o sa locuiasca intr-un cartier de cocioabe pe linga oras. Cartier care va fi demolat de autoritati si toti locuitorii ‘deportati’ undeva intr-o padure ca in timpul porgormurilor Naziste.
Denisa ajunge sa locuiasca cu o chirie modica la Titi, iar din cauza geloziei Elenei, cu care Titi nu mai vrea sa se vada pentru ca acum are un fel de prietena de care vrea sa se apropie. Aceasta gelozie ii apropie si mai mult pe Titi si Denisa incit ajung sa fie impreuna. Si desigur sa nu mai fie cazul chiriei. Dar activitatea lui ilicita pe santier il ajunge din urma, pentru ca are ceva coflicte cu interlopii la care vindea obiecte si acestia il cam pirasc la politie. Florin fratele lui care lucreaza in Armata dar de fapt este unitate SRI pune o vorba buna si bani pentru el la politie, ceea ce rezolva un pic situatia, dar strica relatia cu Denisa care pleaca si se ascunde de el. Pentru ca se face ca politia a venit la el exact in acelasi moment in care Elena a venit peste ei in casa sa se razbune pe Denisa, cu un cutter in mina. Moment in care Titi si Denisa fug de Elena la sotul ei acasa. Moment in care Elena le sparge toate geamurile de la apartament si distruge cam totul si se intoarce senina acasa, unde Denisa si Titi stau la Televizor cu Florin. Si desi Elena o ia pe Denisa in dormitor si ii arata poze de la nunta cu Florin si totul se liistesta asa in familie. Si Titi intra romantic in camera si o trezeste pe Denisa adormita cu Elena in brate, si e cald in dormitor, Denisa raspunde negativ la dorinta lui Titi de a se casatori. Ceea ce il invirte pe Titi intr-o vrie violenta si o ameninta pe Denisa foarte urit, ceea ce o face pe ea sa fuga.
Dar curios ca in orice poveste de violenta casnica, Denisa se intoarcea si accepta sa se marite cu Titi. Si pleaca imperuna spre o casatorie la tara, la casa unde sa retras lor, Mama Rada, o fosta arhitecta care a lucrat toata viata ca inginer constructor si a lucrat si la Casa Poporului dar apoi s-a retras intr-un fel de sihastrie pe linga minastirea unde Sora ei este calugarita care are o Honda papuc si este foarte descurcareata.
In casa Mamei Rada, Elena inca cu gust de razbunare in gura, si poate dorind sa scape de viata ei asa cum este, spune in gura mare ca ea se ‘fute’ cu Titi, uitindu-se in ochii Denisei. Florin rabuneste si ajunge sa o bata, asa cum e traditional sa indrepti o femeie. Si drumul lor cu Dacia1300 brec spre biserica continua, chiar daca sint toti suparati.
Nunta incepe la biserica simpla si cu citiva oameni acolo cu flori in piept. Motanul circiumarul rocker 70ist, Boris huliganul CFR, Sora Calugarita,
Cu totii se intorc in curtea Mamei Rada la o masa de nunta traditionala la cort improvizat luat de prin vecini si mese puse cap la cap dar una mai mica alata mai inalta cu fete de mese puse ca un carusel. Apar si rudele Denisei si se incinge si muzica cu 3 instrumentisti. Ne cinta si Motanul cite ceva din repertoriul lui 70st de rock romanesc.
Elena se scapa la Florin ca ea insarcinata. Florin este enervat ca l-a lasat sa o bata ea stiind ca e insarcinata. Dar bucuria anuntului ii ilumineaza pe toti si isi declama dragostea enorma pe care o au unul pentru celalat. O adevarata familie.
Povestea noastra se termina cu un mister presarat de-alungul ei, cine este acest misterios Strontiu, mare maistru la Casa Poporului, mare agresor in puscarie, mare amintire a Mamei Rada. Se pare ca este prima si singura iubire a Mamei Rada si tatal adevarat si maghiar al lui Florin.
Si raminem cu un mister. Oare sarcina Elenei este cu Florin sau cu Titi. Dar ce mai conteaza. Sintem romani – Asta e, o rezolvam noi cumva. Si pina atunci, merge si asa, ce are?
THE END

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *