YCA – sinopsis

Un film despre Valentin, un om intr-o lume populata de Ycaii. Niste oameni care traiesc infectati cu un fel de parazit care ii face mai cooperativi unul cu altul, care se simt mai bine si ale caror emotii sint minuite de o ‘minte’ centrala.

Valentin merge la un Birou cu un CV gol si fara avizul medical. Directorul de acolo face un semn asistentei lui si aceasta da un telefon. Valentin sare peste birou si infige un cutit in gitul Directorului apoi sare la fata si ii da cu piciorul in fata. Dupa ce ii da chilotii jos si se uita la ea cauta prin birou si gaseste un pistol. Iese afara si impusca un trecator de la care ia niste bani. Merge si maninca la o autoservire, peste cu piure si prajitura. Acolo femeia care serveste il cunoaste si speriindu-se pentru ca Valentin este asa curat si cu bani il cerceteaza sa vada daca nu cumva a trecut de partea cealalta.
Pleaca de la autoservire si merge in Centrul Vechi pe strazile pline de oameni, impusca un om care face pipi la un zid, un cersetor si un taximetrist si le ia banii. Merge la un club unde bea suc si pentru ca vede fete frumoase intreaba barmanul daca gaseste acolo o fata pe bani. Vine la el Lucretia cu care pleaca acasa la ea. Afla ca si ea este om. Un om care nu stie de ce mai este. Fac dragoste impreuna si apoi Valentin pleaca si se plimba pe strazi. E fericit. Ajunge la un mic hotel si innopteaza acolo. A doua zi merge intr-o zona
industriala si impusca un alt om caruia ii ia si masina. Nu stie sa conduca. Face stinga pe bulevard si iese din oras. Pe drum prin cimp invata sa mearga cu masina mai bine. Apoi catre seara intra in Tirgoviste. Acolo parcheaza la un Lidl si asteapta. Se ia dupa o femeie si ii taie gitul intr-un spatiu verde. Ii ia geanta si pungile cu mincare. Merge si le lasa la masina. Murdarit de singe intreaba pe un batrin de un bancomat si scoate 3000 de lei. E bucuros. Se intoarce la masina si maninca din pungi.
Isi ia o camera la un hotel mai bun. Receptionerul maninca carne cruda in singe dintr-o farfurie de palstic. Este acelasi actor cu un viitor personaj. Traian.
A doua zi vede pe cineva de la fereastra care se uita la el. Valentin se sperie si fuge din oras. Merge ce merge, trece printr-un sat, o ia pe un drum forestier si derapeaza. Un tip mare si greu Arghir iese din padure cu o lopata in mina. Cu greu ajunge ca Valentin sa il ia cu masina si sa il duca acasa sa stea la el. Mainca ceapa cu sunca impreuna. Ii arata camera, camera copiilor. Apoi il lasa singur si pleaca. Valentin sta singur in casa. Dar nu poate pentru mult timp. Coboara si isi ia pistolul din masina apoi se schimba cu niste haine de la Arghir si se ascunde intr-o magazie din fundul curtii. Pe seara Arghir se intoarce cu nise oameni. Arghir e beat. Striga dupa el. Valentin vrea sa il impuste dar nu o face. Sare gardul si o ia prin padure. Doarme in padure si dimineata este trezit de un batrinel Victor. Merge cu el la o mica biserica pe malul unul lac. Acolo Victor ii pune de ceai. Valentin sta ce sta, apoi isi cere scuze si fuge. Alearga prin padure, trece prin garduri si traverseaza drumuri forestiere. Ajunge la o sosea. Acolo refuza sa mearga cu un tip care a oprit. Apoi o masina care trecuse de el, intoarce si parcheaza linga el. E Camille, o frantuzoaca care lucreaza la consulat in Bucuresti. Merge la Deva, el la Hunedoara. Camille il roaga daca poate sa conduca el pentru ce ei ii e foarte somn. Are pe casetofon muzica senegaleza.
Ajung in Deva, ea il invita in seara urmatoare la teatru. El ia microbuzul si merge in Hunedoara, acolo se intilneste cu un fost coleg de armata care se ocupa cu lucruri mai neortodoxe. Acesta il refuza sa il ascunda sau sa il ajute cu ceva. Noaptea Valentin se duce dupa el. Intre timp vrind sa afle unde locuieste intreaba doi baieti din microbuz. Valentin ajunge sa il impuste pe unul dintre ei, celalalt Traian fuge.
In noapte Valentin il impusca pe Georogean si intra la el in casa. O casa goala si intunecata plina cu borcane cu Ycaii. Traian il urmareste din umbra pe Valentin.
Valentin distruge tot apoi merge la teatru cu Camille si prietena ei Oana. O prietena a carei logodnic a disparut, a parasit-o si acum n mai da nici un semn de viata, Oana este foarte sensibila si indurerata. Camille a venit sa o mai readuca la viata. Ea ii cere lui Valentin daca poate sa vina cu ele si sa o mai scoata pe Oana din lumea ei.
Dimineata toti trei sint in acelasi pat. Oana se trezeste, se spala, apoi merge in bucatarie si se spinzura. Valentin se trezeste si el si trece pe linga picioarele ei suspendate. O vede si il bufneste risul. Prima oara cind ride. Camille o vede si se sperie foarte tare. Valentin o duce la baie si o spala pe fata. Ii sufla mucii. Apoi o stringe de git si o intreaba daca e om sau nu. Camille este om.
O lasa pe Oana acolo si ei pleaca cu masina. La un popas Camille face pipi. Valentin iese din masina vine linga ea si o impusca. Lasa pistolul sa ii cada si porneste in cimp. O masina opreste linga masina lor si din ea iese Traiana cu o pusca. Il impusca pe Valentin de trei ori pina ca el sa se opreasca.
Intr-un abator functional, pe o masa de metal Traian ii baga pe git printr-un dispozitiv de indopare fortata tot continutul unui borcan cu formol in care e un lung Ycai.
Valentin este badajat si din nou la birou. Acum la masa este Traian cu aceeasi asistenta. Ii ofera distant si rece un post de functionar. El este foarte multumit.
Ajunge acasa, intr-un apartament vechi si folosit. Camille pune lucruri la spalat. Pe masa sint lucruri gasite in buzunare. Este si un pachetel de ceai.
Valentin ajunge din nou pe malul lacului in bisericuta la Victor. El ii ajuta sa gaseasca pe cineva sa le scoata Ycaii din ei. Dar procesul este foarte periculos si in cele mai dese cazuri oamenii mor. Arghir este unul dintre exorcisti.
Ajung la Arghir, el ii ajuta si nu scoate ci doar omoare Ycaiul din Camille, pentru a avea copii. Ycaii sint inferitili. Camille se culca cu Valentin apoi dimineata Traian cu inca 5 oameni intra peste ei in casa. Se lupta, Valentin il omoarra pe Traian apoi reusesc sa fuga. Arghir, Valentin si Camille.
Fug de acolo si ajung intr-un sat parasit Valentin o lasa pe Camille impreuna cu Arghir si el pleaca. Pleaca singur pe o strada pustie, apoi iese de pe strada si intra in padure.

2 thoughts on “YCA – sinopsis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *