Linear A – sinopsis

Linear A synopsis

Linear A este o trupa de muzica noise – Linn si Valerie. Ei se pregatesc sa faca un performance la o ecluza parasita. Omondu, prietenul lor ii filmeaza. Mai mult impotriva vointei lor.
Undeva departe, dupa lac, o fata mica Yba, care se sinucide prin infometare, ii priveste. Apoi danseaza. Ei o filmeaza.
Dupa ce string si pleaca de acolo, Yba alearga dupa ei. Valerie o ia cu ei desi Linn nu vrea.
Acasa, unde traiesc Linn si Valerie, Omondu le propune sa faca filme porno pentru bani. Valerie aude si pleaca din casa, o ia cu ea si pe Yba se duc afara in curte si se joaca cu pamintul intre degete.
Acasa Omondu continua sa il enerveze pe Linn cu camera de filmat in timp ce acesta vrea sa scrie poezie. Are citeva rinduri scrise. Linn ii ia camera si il filmeaza. Il pune pe Omondu sa se dezbrace. Yba intra casa pe geam si apoi in film linga Omondu, raspunde la intrebarile lui Linn. “Ma simt ca o foaie mototolita”

Yba in somn le povesteste in timp ce viseaza, un foarte ciudat vis, cu trei femei cu unghii lungi de lemn care sapa in organele unui barbat, Yba este una dintre ele care nu se paote abtine sa se napusteasca in barbat. Linn o asculta apoi o ia si merg impreuna cu Omondu la un concert spontatn la niste cazane industriale parasite. La concert, Yba este legata de Linn la gura, la miini, infasurata in fringhie. Yba cinta de sub o gura astupata cu scotch. Linn o deseneaza cu rosu, cu negru, cu albastru pe corpul gol, cintinde versuri bizare. “Tagaduiesc floarea desfacuta din poala femeii diforme” Valerie este ca intotdeauna concentrata la butoane, ea creaza sunetul, noseul, la un laptop, la un mixer, si alte deviceuri.

In niste ruine, Omondu si Valerie fac sex. Linn este linga ei. Ii priveste. Valerie sopteste – mai tare, mai tare… dupa aceea ii cere bani. Omondu este rusinat si intr-o situatie idioata… pleaca. Linn o intreaba “Cum i-ai spune placerii asteia?” Valerie cu banii de la Omondu cumpara suc si bomboane. Linn scrie pe un zid “Don’t be afraid of the ugly” Linga el Valerie danseaza cu casti in urechi.
Linn o saruta pe Yba. Valerie nu il poate iubi pe Linn.
Unchiul lui Omondu, Banil sta pe canapea si se uita la Linn cum printeaza o carte. O carte despre nimic. Omondu o tine in brate pe Yba, ei nu ii place. Ybei ii place de Linn, il iubeste. Linn printeaza cartea si Banil citeste un fragment, e o timpenie, pleaca.
Valerie pentru prima oara cinta. Tipa pe scena. E singura. Linn este in public. Dupa performance, Linn o prinde pe Valerie “Nu poti sa te folosesti de muzica pentru tine”
Valerie pleaca. O ia pe Yba si pleaca de la Linn. Se duc intr-o padure, unde se joaca, un picnic, un foc, Yba ii spune Valeriei de ce vroia sa moara.

Omondu vrea sa devina unul dintre Linear A dar tatal lui, Banil, nu poate accepta ca fiul lui sa isi aleaga o viata similara mortii. Il fura de la Linn si il duce intr-o cabana cu doi servitori si o fata gata sa faca orice pentru el. Omondu fuge. Vrea sa o convinga pe Constance rivala tatalui lui sa il ajute sa il distruga pe Banil, aceasta in loc sa il ajute il baga intr-o pivnita pentru a-l forta pe Banil sa il lase in pave pe tatal ei. Dar acesta nu isi salveaza fiul si o conditioneaza pe Constance sa fie a lui, pentru ca numai asa il va ajuta pe tatal ei.
Constance ramine cu Banil dar o va ajuta pe Valerie sa il scoata de acolo pe Omondu. Impreuna cu Yba fug. Fug intr-un decor imens, undeva fara margini, undeva fara limite dar si fara ajutor. Se pierd asa cum fiecare dintre ei isi dorea dintotdeauna.
Linn se retrage intr-o groapa in mediatie. Si ia foc.

The End

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *