Cavity or Amala’s Obsession or Camera Mica synopsis

Cavity or Amala’s Obsession


painting by sabinasuru

O papusa este disecata si in ea sint organe de om.
“Bucuresti the place of my nightmares.”
Amala si John se intorc in Bucuresti. Amala este romanca si s-a maritat cu John in Anglia si au si un copil mic. Amala revine in Romania pentru a-si vizita rudele cu micul ei copilas dar si pentru a incerca de al gasi pe Morven, marea marea ei dragoste de care s-a despartit foarte brusc si violent si din cauza careia a ramas cu niste foarte dureroase halucinatii si crize.
Vilho fratele ei mai mare si cu care are o relatie foarte intima dar si de ura reciproca ii spune ca Morven a murit.
La intilnirea cu parintii, o intilnire chinuita si falsa unde cu totii se chinuie sa fie normali desi nu pot. Unde tatal Amalei este un mare artist sculptor in adinca depresie care face mii si mii de pestisori de lemn de ani si ani de zile. Unde afla ca Om sora ei mai mare ii uraste pe toti si nu vrea sa ii mai vada. Amala lasa pe John si copilul acolo si pleaca pe neasteptatea.
Ajunge la blocul unde sta sora ei si desi Om ii spune si ea ca Morven este mort, si ca nu vrea sa o vada pe Amala. Amala se roaga de Om sa o lase sa stea la ea o vreme, cit il cauta pe Morven, fara sa stie nimeni. Aceasta accepta cu greu pentru ca Om este foarte chinuita in viata ei personala dar si a suferit mult la plecarea Amalei pentru ca Amala era cea mai buna si singura ei prietena in care se putea deschide si iubi complet.
Peste ele, in noapte apare Sinister, un partener al lui Vilho care ii spune Amalei ca defapt Morven traieste, dar ca si un mort. Sinister este trimit de Vilho pentru a o ajuta pe Amala sa treaca peste Morven, sa o ingrozeasca de cum a ajuns si cein a ajuns si sa se intoarca la familia ei.

Amala se vede cu Morven, este foarte distanta si rece. Morven traieste intr-o casa parasita ca un sihastru, refuzind mincarea si bautura. Refuza si mincarea pe care a aduso Amala. Intilnirea lor este foarte intensa si pentru ca Amala cauta raspunsuri si la despartirea lor, si la noii oameni care sint amindoi, si la povestea de dragoste care este complet terminata intre ei. Morven este tacut. Amala se considera acum si mai vinovata considerind ca felul in care a ajuns el este vina ei, iubirea rupta dintre ei. Dar intensitatea iubirii dintre ei rupe tot voalul dorintei ei da a se departa de el de a se curata de el. Si se saruta. Si totul este la fel de involburat ca si acum 2 ani cind ea a plecat.
Amala se intoarce cu metroul de la Morven insa are o criza insotita cu halucinatie unde hainele ii sint rupte de Morven, aruncata intr-un sac negru apoi intr-o apa murdara in mijlocul unei constructii de beton. Se trezeste in metrou, dar metroul nu mai orpeste in nici o statie. Amala este singura in metrou. Cade pe jos impiedicata de mersul rapid al metroului. Pe jos a mina ii mingiie parul. Este Morven care o linisteste. Amala se trezeste in bratele lui Morven in camera lui. Este panicata si confuza, te-ai intors. Amala fuge din camera lui Morven.
Amala este intr-un taxi plecind de la Morven. Vorbeste cu Vilho la telefon pe care il intereseaza cum a fost intilnirea si daca a facut-o sa se simta mai bine. Amala este nerabdatoare sa plece din tara. Taxiul opreste si sintem din nou in fata casei lui Morven care este intr-un complex industrial parasit. Sora ei Om este si ea acolo undeva departe vazind-o pe Amala intrind in curtea salbatica si secetoasa a fabricii.
Amala ramine cu Morven. Sinister le aduce mincare. Intr-o noapte John vine la ei si incearca sa o convinga pe Amala sa se intoarca la copilul ei, la el. Dar pentru ea nu mai exista decit Morven. Este complet absorbita in iubirea ei pentru Morven. Vilho il vede pe John si il invita la o cafea. Apoi merg impreuna sa vorbeasca cu Morven si Amala. Le spune ca el ii intretine cu mincare si de cind s-a retras el Vilho il intretine pe Morven, iar acum, odata cu aceasta ‘rapire’ a unei mame nu mai poate sa il ajute, sa ii ajute. Ei vor sa fuga sa se ascunda. Vilho cu baietii lui ii prind si o ia pe Amala sa o duca cu forta la avion. Amala si John intra in avion se aseaza pe scaun. Apoi se ridica si fuge din avion si mai apoi din aeroport. Vede masina lui Vilho si ia un taxi si il urmareste. In masina cu Vilho este si Morven. Vilho il duce pe un cimp unde incerca sa il scaote din iluzia vietii lui sihastre. Incearca sa il sperie cu moartea poate asa isi va reveni un pic. Amala reuseste sa intre prin padurea care imprejmuieste cimpul si sa il vada pe Vilho si Morven care este sugrumat de Vilho. Amala in nebunia momentului ia o piatra si loveste pe Vilho.
Reusesc sa fuga, Amala si Vilho cu masina lui Morven. Reusesc sa se ascunda in interiorul unei constructii ciudate de beton, unde Morven ii spune ca el trebuie sa se predea, ea trebuie sa se predea, nu se poate sa omori un om fara sa suporti consecinte. Ea fuge neintelegind dorinta lui, rupinduse ceva intre ei. Politia care se apropia alearga dupa ea.
In masina de politie Amala sta in spate cu catusele la miini. Din gura incepe sa ii curga singe dar nimeni parca nu vede. Din singe ii iese si o inima pe care ea o prinde in miini. Amala nu o priveste, se uita afara numai simtind tinind in mina inima vie.
Amala este procesata pentru inchisoare. Afara Morven priveste cladirea penitenciarului – Viata ei abia acum incepe.
Dupa 16 ani.
Copilul ei o cauta si se intilnesc in curtea mamei lui Amala, locul unde acum Amala traieste. Fata vorbeste engleza. Se imbratiseaza, pling, se bucura enorm ca in sfirsit se vad. Ce nume ti-au pus? Amala. Niste idioti. Dar cum trebuiau sa imi spuna. Gloria (numele mamei biologice a Amalei)
Fata Amalei ii deschide camasa Amalei sa ii vada sinii. Ii mingiie apoi ii stringe din ce in ce pina fata ii musca tare tare din sin. La singe.
End

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *